17. sep 2019

Allan Steinbeck tog hul på et nyt kapital i sit liv, mens han gik i 10. klasse på Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole. Et praktikophold har nemlig udviklet sig til, at han er kommet i lære som mekaniker, og for Allans mor var det en dejlig oplevelse at se sønnen blive mere selvstændig. Kom til Efterskolernes Dag søndag den 29. september og hør mere om VG10E.

10. klasse på VGIE - VG10E craft

Allan Steinbeck, der gik i VGIEs nye 10. klasse på sporet Craft, fik læreplads efter praktikophold.

 

For VGIE er det vigtigt, at eleverne på efterskolen bliver klædt på til deres næste skridt i livet, og det kan blandt andre Allan Steinbeck fra Bylderup Bov tale med om. Han tog både 9. og 10. klasse på VGIEs håndboldlinje, og i 10. klasse valgte han Craft.

– Jeg skulle noget med mine hænder, og jeg har altid befundet mig godt i et værksted. I VG10E kom vi ud i praktik to gange, og der fik jeg fastslået, hvad jeg gerne ville være, og skolen var rigtigt god til at vejlede mig om det, siger Allan Steinbeck.

Hans første praktik var som smed, og praktik nummer to var hos Stallex i Tønder, som sælger, udlejer og reparerer store maskiner.

– Jeg fandt ud af, at jeg gerne vil rode med motorer. Det er rigtigt sjovt, for det er jo store gravemaskiner, dumpere og sådan noget, siger Allan Steinbeck.

Og han har det stadig sjovt, for siden august har han været lærling hos Stallex. For tiden går han på skole i Aars i Nordjylland og bor deroppe i hverdagene.

– Jeg er jo vant til at være hjemmefra, så det går fint, siger den kommende mekaniker, der fremhæver fællesskabet som det bedste ved efterskolen.

Dorte Steinbeck, Allans mor, fik en anden søn hjem fra VGIE, end hun havde sendt afsted.

– Det var ikke den samme dreng, som jeg sendte hjemmefra. Han er blevet mere selvstændig, og det er dejligt, siger Dorte Steinbeck.

VGIE ændrede i skoleåret 2018/2019 sin 10. klasse, så den nu har fire spor; Global, Business, Science og Craft. Den nye VG10E er bygget op i tæt samarbejde med gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler og er blevet en stor succes hos de unge og deres forældre. For nu er der noget for alle elever, uanset hvad de drømmer om i fremtiden.

 

Gymnastikken styrker fællesskabet 

– Skolen gør meget for at opbygge et fællesskab mellem eleverne, og så lærer man også at stå lidt mere på egne ben og selv at tage nogle beslutninger, siger Allan Steinbeck.

På VGIE kan eleverne tage både en 9. og 10. klasses afgangseksamen og samtidig spille blandt andet ishockey, fodbold, håndbold eller badminton. Eller dyrke kunstskøjteløb, rytme eller spring. Gymnastikken kommer ingen dog udenom.

– Alle vores elever deltager i gymnastiktræningen. Det styrker fællesskabet på tværs af linjefag og årgange, hvilket er så vigtigt for os, fortæller Tommy Mikkelsen, forstander for Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole.

Tommy Mikkelsen glæder sig til at byde velkommen i Vojens til Efterskolernes Dag søndag den 29. september kl. 13-17. Her står han selv, lærere og elever klar til at fortælle mere om efterskolens linjer og vise, hvordan man bor og har sin hverdag på VGIE.

 

Fakta

Til Efterskolernes Dag søndag den 29. september åbner alle efterskoler i landet dørene i tidsrummet kl. 13-17.

På Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole kan de unge og deres forældre på dagen blandt andet overvære eleverne træne fodbold, håndbold og spring og rytme. Der bliver også mulighed for at se gymnastikopvisning, få en rundvisning, høre om de forskellige fag og smage på efterskolens gode boller.

Efterskolen har plads til i alt omkring 195 elever i 9. og 10. klasse. Ud over den normale undervisning kan eleverne vælge mellem ni forskellige linjefag inden for deres yndlingssportsgren.

Har man ikke mulighed for at besøge VGIE på Efterskolernes Dag, holder efterskolen rundvisningsaftener den 24. september 2019 og den 1. oktober 2019. Begge dage kl. 17.15-19.30.

Til toppen
?
Bliv elev på VGIE
?
Oplev VGIE