Faciliteter

VGIE er en moderne og veludbygget efterskole, der lever op til fremtidens udfordringer. Vores tilsvarende fag- og værkstedslokaler byder på rige muligheder for lærdom og oplevelser. Læs mere om vores lokaler og faciliteter her på siden– eller tilmeld dig en rundvisning på VGIE her.

 

Afdelinger

VGIE har 15 afdelinger med pige- eller drengeværelser (oftest tomandsværelser), hvor eleverne deler tekøkken, opholdsstue, toilet og bad. På en afdeling bor der 12-18 elever, som hurtig bliver et lille fællesskab i sig selv med særlige fester og arrangementer.

 

 

Alle afdelinger har fjernsyn, som frit kan bruges til at se film, sportskampe og tv-serier på.

Hver afdeling er tilknyttet op til to afdelingslærere, som sikrer, at afdelingen er et rart sted at opholde sig for alle eleverne. Du kan læse mere om afdelingslærerene under sundhed og trivsel.

Vi forlanger, at eleverne tager hensyn til hinanden, så alle får et godt efterskoleophold. Derfor har afdelingerne forskellige rengøringsopgaver for at holde skolen pæn.

 

Værelser

De fleste elever bor på 2mandsværelser – men i enkelte tilfælde bor 3-4 elever sammen. For at styrke fællesskabet, bytter eleverne værelser 2 gange om året. Lærerne bestemmer, hvilke elever, der bor sammen.

Værelserne har skrivebord, senge, skabe og håndvask – men derudover bestemmer eleverne selv over indretningen, så de kan føle sig hjemme.

Vi har huskeliste med ting, du skal have med til skolestart – Se huskelisten her.

 

“Min roomie og jeg har det virkelig hyggeligt, men vi bruger ikke så meget tid på vores eget værelse. Der er hele tiden noget at lave, så vi løber frem og tilbage på værelserne i vores afdeling.” – Amaya, elev 17/18

 

Fællesarealer

Kedsomhed er et fremmedord på VGIE. Vores fællesarealer byder på masser af oplevelser med bl.a. billard, bordfodbold, Playstation og brætspil.

I festsalen kan du på storskærmen følge med i store sportsbegivenheder.

Vores fællesspisning foregår i spisesalen. Du har mødepligt og faste pladser til hovedmåltiderne – undtagen om morgen til Café Morgenmad. For at styrke fællesskabet bytter eleverne pladser i løbet af året.

 

 

Træningsfaciliteter

VGIE har fokus på idræt og gymnastik. Vi tilbyder derfor moderne træningsfaciliteter som eleverne kan bruge i både undervisningen og fritiden.

VGIE har en stor gymnastiksal, 2 sportshaller, en spejlsal, et springcenter og et fitnessrum. Elever på ishockey- og kunstskøjtelinjen træner i SE Arena, som er Danmarks største skøjtebane.

I fritiden kan hallerne bruges til fodbold-, hockey- og basketballturneringer. Derudover kan eleverne bruge gymnastik- og spejlsalen, eller tage et smut til Vojens’ svømmehal eller skøjtebane.

 

Se en video af VGIEs springcenter her:

 

Undervisningslokaler

VGIE har fokus på læring. Vores veludstyrede faglokaler er derfor altid åbne, så eleverne også i fritiden kan arbejde videre med fag, der interesserer dem.

 

Udendørsarealer

VGIE har gode muligheder for udendørsaktiviteter. Når vejret tillader det, kan eleverne spille fodbold på vores 7mandsbane eller på en af de otte store fodboldbaner, som skolen har adgang til. Derudover kan eleverne cykle til en kunstgræsbane.

Vi samles ofte til fælleshygge ved bålstedet, og oplever sjove stunder sammen.

 

Til toppen
?
Bliv elev på VGIE
?
Oplev VGIE