16. apr 2018

Johnas Skjøth har boet i Rødding hele sit liv og har spillet fodbold i Rødding IF cirka ligeså lang tid. Nu vender han tilbage for en kort stund – denne gang som gymnast fra Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole til DGI’s Forårsstævne i Rødding den 18. marts.

Johnas Skjøth går i 10. klasse på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole. Det har han gjort siden begyndelsen af august 2017. Selvom hjemmene de sidste otte måneder er blevet til to, tager han hele efterskolen ”med hjem” den 18. marts for at opvise til DGI’s Forårsstævne i Rødding.

På efterskolen er Johnas Skjøths linjefag fodbold. Det er der god grund til, for han har spillet fodbold så længe han kan huske, og det var derfor også vigtigt for ham, den gang han skulle beslutte sig for, hvilken efterskole han skulle gå på.

– Jeg var ude at besøge efterskolen, og den levede op til de krav jeg havde med fodbold, så det fangede mig, siger Johnas Skjøth.

Men det viste sig, at det ikke kun var fodbolden Johnas Skjøth ville forbedre sig i.

 

Havde ikke dyrket gymnastik før
For selvom Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole har ni forskellige linjefag at byde på, er der noget der minimum tre gange om ugen samler alle eleverne – gymnastikken. Noget Johnas Skjøth ikke havde nogen erfaring med inden han begyndte på efterskolen:

– Jeg har slet ikke dyrket gymnastik før, så jeg kunne slet intet, da jeg kom. Men det har været en god oplevelse. Jeg havde set nogle af VGIE’s opvisninger inden jeg begyndte, og der tænkte jeg, at det ville blive spændende at prøve noget nyt.

Derfor er han også spændt på at komme hjem i vante rammer i Rødding den 18. marts.

– Jeg glæder mig til at mine forældre skal se det, og der kommer også flere af mine venner. Så lidt sommerfugle i maven har jeg da, siger Johnas Skjøth.

Men god oplevelse eller ej, så regner Johnas Skøjth ikke med at han skal fortsætte med rytmen og springene, når han flytter permanent hjem til Rødding igen:

– Så god er jeg slet ikke.

I stedet vil han vende tilbage til fodbolden. Han vil både selv spille, men han har også planer om at tage en træner-uddannelse, så han kan undervise børn i fodbold i den lokale klub.

Til toppen
?
Bliv elev på VGIE
?
Oplev VGIE