17. sep 2019

17-årige Max Lagoni tog hul på et nyt kapital i sit liv, da han afsluttede 10. klasse på Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole i sommer. Nu er han afklaret om, at han vil være flymekaniker, og Max’ far oplevede, at sønnen var blevet mere voksen og ansvarsbevidst. Kom til Efterskolernes Dag søndag den 29. september og hør mere om VG10E.

VG10E - 10. klasse på VGIE Craft

Max Lagoni afprøvede sine fremtidsdrømme i VGIEs nye 10. klasse på sporet Craft.

 

For VGIE er det vigtigt, at eleverne på efterskolen bliver klædt på til deres næste skridt i livet, og det kan blandt andet Max Lagoni fra Ribe tale med om. Han gik i 10. klasse i skoleåret 2018/2019 og tager nu et sabbatår, hvor han arbejder på en maskinstation, mens han venter på at blive 18 år og kan aftjene sin værnepligt.

– Jeg vil gerne i Den Kongelige Livgarde og derefter uddanne mig til flymekaniker i Forsvaret. Det blev jeg helt sikker på, mens jeg gik på VG10E, siger Max Lagoni.

Hvis han skal sige noget til de unge, der overvejer at tage på efterskole, er det, at de bare skal hoppe ud i det:

– Det er en oplevelse, som man kommer til at huske hele livet, og man kommer højst sandsynligt ikke til at fortryde det. For mig var det fedeste gymnastikken og så selvfølgelig fællesskabet.

VGIE ændrede i skoleåret 2018/2019 sin 10. klasse, så den nu har fire spor; Global, Business, Science og Craft. Den nye VG10E er bygget op i tæt samarbejde med gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler og er blevet en stor succes hos de unge og deres forældre. For nu er der noget for alle elever, uanset hvad de drømmer om i fremtiden.

 

Max blev mere ansvarsbevidst

– Det var jo en hel forvandling, der var sket med Max, da han kom hjem fra Vojens, siger hans far, Christian Hinrichsen.

– Han er blevet mere voksen og ansvarsbevidst. Max er vores nummer tre, der har været på VGIE, og det har været et godt ophold for dem alle sammen. Det er en investering i ens børn. De får nogle relationer, som jeg tror holder livet ud for nogle af dem. Og de får nogle sunde værdier. De lærer også selv at stå op om morgenen og noget med selv at skulle sørge for deres tøj. Max var takket være en dygtig vejleder uddannelsesparat og helt klar, da han var færdig på efterskolen.

Alle familiens tre børn har taget både 9. og 10. klasse i Vojens.

–  Så vi har kørt i seks år, men nu er det slut. Vi kommer ikke med flere, siger han.

 

Gymnastikken styrker fællesskabet 

På VGIE kan eleverne tage både en 9. og 10. klasses afgangseksamen og samtidig spille blandt andet ishockey, fodbold, håndbold eller badminton. Eller dyrke kunstskøjteløb, rytme eller spring. Gymnastikken kommer ingen dog udenom.

– Alle vores elever deltager i gymnastiktræningen. Det styrker fællesskabet på tværs af linjefag og årgange, hvilket er så vigtigt for os, fortæller Tommy Mikkelsen, forstander for Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole.

Tommy Mikkelsen glæder sig til at byde velkommen i Vojens til Efterskolernes Dag søndag den 29. september kl. 13-17. Her står han selv, lærere og elever klar til at fortælle mere om efterskolens linjer og vise, hvordan man bor og har sin hverdag på VGIE.

 

Fakta

Til Efterskolernes Dag søndag den 29. september åbner alle efterskoler i landet dørene i tidsrummet kl. 13-17.

På Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole kan de unge og deres forældre på dagen blandt andet overvære eleverne træne fodbold, håndbold og spring og rytme. Der bliver også mulighed for at se gymnastikopvisning, få en rundvisning, høre om de forskellige fag og smage på efterskolens gode boller.

Efterskolen har plads til i alt omkring 195 elever i 9. og 10. klasse. Ud over den normale undervisning kan eleverne vælge mellem ni forskellige linjefag inden for deres yndlings sportsgren.

Har man ikke mulighed for at besøge VGIE på Efterskolernes Dag, holder efterskolen rundvisningsaftener den 24. september 2019 og den 1. oktober 2019. Begge dage kl. 17.15-19.30.

Til toppen
?
Bliv elev på VGIE
?
Oplev VGIE