Om VGIE

Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole blev oprettet i 1939, og hed oprindeligt Vojens Ungdomsskole. Allerede dengang var skolen kendetegnet ved sit fokus på fællesskab, faglighed og idræt.

VGIE arbejder altid på at være en dynamisk efterskole med gode traditioner skabt gennem årtier, som kan leve op til samfundets, elevernes og forældrenes krav.

VGIE er en almen skole, og vores grundlag bygger på det grundtvigianske skole- og menneskesyn samt vores fælles danske kulturarv. Det betyder, at VGIE fremmer din faglige og personlige udvikling, ved at sætte din læring i centrum og klæde dig på til at møde udfordringer. Du kan læse mere om VGIEs værdigrundlag her.

VGIE tilbyder 9. og 10. klasse til dig på 14-17 år, som ønsker uforglemmelige oplevelser og livslange fællesskaber. Du kan tage folkeskolens afgangsprøve efter 9. klasse (FP9) og efter 10. klasse (FP10).

 

Læs mere om undervisningen

 

VGIE har gode trafikforbindelser med bus, tog og bil – den sønderjyske motorvej ligger kun ti minutter fra skolen.

Du har i fritimer muligheder for at tage til Vojens. Byen er kendt for sit dynamiske erhvervs-, handels- og sportsliv, og byder på mange spændende oplevelser.

 

 

VGIE og fællesskabet

VGIE er et godt alternativ til folkeskolen. Du oplever en skoleform, hvor fællesskab, ansvarsbevidsthed, ligeværdighed, tolerance, tillid, ærlighed og frihed faktisk er leveregler. Elever og lærere færdes blandt hinanden døgnet rundt, og det giver unikke muligheder for undervisning, fællesskab og oplevelser.

Hvert år optager VGIE 193 elever af begge køn. Selvom vi er en stor efterskole, har vi fokus på nærhed og det giver et stærkt fællesskab på tværs af skolen, på linjefagene, på afdelingerne og i klasserne.

Vi tilbyder undervisning og samvær i et engageret kostskolemiljø med gode muligheder for personlig udvikling. Hele din hverdag foregår på VGIE, hvor du bor, sover, lærer og spiser sammen med dine efterskolekammerater. Det kræver, at hver elev forstår at tage hensyn og være en del af fællesskabet.

På VGIE tror vi på ”Frihed under ansvar”.

Eleverne bor hovedsageligt på tomandsværelser fordelt på pige- og drengeafdelinger. På afdelingerne oplever du VGIEs tætte fællesskab.

 

Læs mere om VGIEs faciliteter

 

Hver afdeling er tilknyttet til én eller to afdelingslærere.

Hver elev er tilknyttet en kontaktlærer, så der altid er en voksen at gå til med sine problemer og spørgsmål. Vi fordeler kontaktlærerne, så de har deres elever i flest mulige timer om ugen, og derfor hver dag er i øjenhøjde med dem. Det sikrer nærhed og trivsel.

Læs mere om afdelingslærere og kontaktlærere under sundhed og trivsel.

 

 

Til toppen
?
Bliv elev på VGIE
?
Oplev VGIE