27. aug 2019

Celina Hansen, topscorer og bagspiller for SønderjyskEs 1. divisionskvindehåndboldhold, er blevet ansat som deltidslærer og skal træne de unge håndboldspillere på Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole.

 

Celina Hansen, i gang med at træne et af Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskoles fem håndboldhold.

 

Efterskolens forstander, Tommy Mikkelsen, sætter stor pris på den erfaring, SønderjyskEs håndboldspiller Celina Hansen deler med de unge:

– Vi er utrolig heldige her hos VGIE med dygtige håndboldtrænere som Celina – og det giver en ekstra dimension til vores samarbejde med SønderjyskE. Vores håndboldelever får en god forståelse for, hvordan det er at spille håndbold på højt niveau – og det giver dem mulighed for at finde ud af, om det er noget, de selv har lyst til at stræbe efter.

Celina Hansen har spillet håndbold, siden hun var ganske lille, og med dedikation er hun blevet en topspiller på SønderjyskEs 1. divisionshold. Et stort plus for VGIE og de elever hun træner, hvor hun kan dele ud af de guldkorn, hun har fået i løbet af sin tid i håndboldbranchen.

– Som træner på VGIE kan jeg gøre en forskel for de unge. Samtidig er det fantastisk at få lov til at se, hvordan spillerne udvikle sig. På en efterskole ser man virkelig, hvordan de rykker sig individuelt og i fællesskabet, både når det gælder sporten, men også fagligt og personligt, fortæller Celina Hansen, der startede som lærer på Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole efter sommerferien.

Stærk holdånd

Med sin egen erfaring som aktiv håndboldspiller hos SønderjyskE, ser Celina Hansen især fællesskabet som en utrolig vigtig medspiller for de unges forståelse af sporten – det skaber nemlig holdånd:

– Håndbold er en holdsport – og der er mange ting, der skal gå op praktisk, når man spiller som et hold. På en efterskole som VGIE dyrker man fællesskabet, og det giver et helt unikt sammenhold, som smitter positivt af på den måde, de unge spiller sammen som et hold. Fællesskabet motiverer eleverne.

Professionel håndbold

SønderjyskE er en stærk samarbejdspartner for VGIE. For eksempel tilbyder klubben udvalgte træningsforløb med skolens elever, og SønderjyskEs cheftræner for herrehåndbold, Kasper Christensen, står til rådighed i forhold til sparring om skolens træning. Det løfter niveauet for træningen af skolens håndboldhold, og det betyder, at efterskolen kan give eleverne netop det skub, de har brug for, for at udnytte deres fulde potentiale.

Samarbejdet med klubben og samspillet med en træner, der også spiller professionel håndbold, giver efterskoleelverne en helt særlig indsigt i, hvordan håndholdtræning foregår i et professionelt set-up.

 

Til toppen
?
Bliv elev på VGIE
?
Oplev VGIE