På VGIE fokuserer vi på elevernes velvære. Vi har derfor indført en række tiltag, som sikrer dit barn optimal trivsel og sundhed på vores efterskole. På siden kan du læse mere om tiltagene.
Kontaktlærer og trivselssamtaler
På VGIE er dit barn tilknyttet en kontaktlærer, som følger ham eller hende tæt i hverdagen. Dit barn har derfor altid en voksen, som står til rådighed til at hjælpe og snakke om skole, trivsel og personlige emner. Kontaktlæreren er den lærer, som dit barn har flest timer om ugen. Det sikrer nærhed og trivsel for dit barn at snakke med en voksen, som han eller hun ser i øjne hver dag.
Fire gange om året har dit barn en trivselssamtale med sin kontaktlærer. Samtalerne handler om dit barns trivsel og undervisning. Dit barn og kontaktlæreren sætter sammen mål for, hvad han eller hun skal blive bedre til.
På VGIE har vi forskellige metoder (”Temperaturmåling” og ”Handleplan”) til tidligt at opdage og udbedre mistrivsel.
Afdelingslærere
På VGIE bor dit barn på afdeling med andre elever. Hver afdeling er tilknyttet en afdelingslærer, som sikrer trivsel for alle elever. Dit barn har derfor altid en voksen, som han eller hun kan kontakte om spørgsmål eller problemer på afdelingen.
Hver fredag er der afdelingsmøde med afdelingslæreren – eleverne kan tale om trivsel og skolens regler eller bare hyggesnakke.
Antimobbe-strategi
Mobning er forbudt på VGIE.
VGIEs antimobbe-strategi er en handlingsorienteret indsats, som er med til at sikre elevens trivsel, og som modvirker mobning blandt eleverne. Læs mere her: Antimobbe – strategi
Sundhedskoncept og mad
VGIEs sundhedskoncept består af 2 grene:
- Skolens køkken serverer sund mad, som ernæringsmæssigt er sat sammen i forhold til Sundhedsstyrelsens officielle kostråd og elevernes fysiske aktiviteter i skolens hverdag
- Eleverne får en sund holdning til kost og motion gennem undervisningen i boglige fag, idrætsfag og temadage om sundhed.
Formålet med sundhedskonceptet er at give eleverne en livslang holdning til sund kost og motion. Vi ønsker at informere og uddanne eleverne til selv at træffe sunde valg.
VGIE får i øvrigt EU-støttemidler til mælk, grønt og frugt: EU-støttemidler til mælk og frugt
Skadesforebyggelse
Forebyggelse af skader er vigtig for VGIE. Fysiske aktiviteter er udgangspunktet for VGIEs stærke fællesskab og en skade kan medføre, at dit barn ikke kan deltage.
Som en del af skadeforebyggelsen skal dit barn derfor:
- Udføre forebyggende træning
- Til Nye Elevers Dag introducerer VGIE 2 træningsprogrammer (styrke og løb) som dit barn skal følge før skolestart. Læs om træningsprogrammerne her.
- Udføre forebyggende træning de første 6 uger på VGIE, som foregår i 2 sammenhænge:
- På linjefaget med fokus på at forebygge skader, som ofte rammer udøvere af den valgte sportsgren
- Til gymnastiktimerne med fokus på generelle skader, som ofte ses i aldersgruppen 14-17 år
Inden skolestart skal dit barn have styr på ”gamle skader”. Kontakt læge eller fysioterapeut for at få råd og vejledning.
Når skaden sker
VGIE har tilknyttet én fysioterapeut, som tager sig af skader. Hun behandler løbende eleverne, guider om skader og udvikler individuelle genoptræningsplaner.
VGIE er certificeret Springsikker Efterskole. Læs mere om det her.
Dit barn er altså i gode hænder, også selvom uheldet skulle være ude.