17. sep 2019

Anne Ernø blev mere sikker på, hvad hun vil i fremtiden, mens hun gik i Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskoles 10. klasse. Nu har hun taget hul på et nyt kapitel i sit liv i 1. G på Handelsgymnasiet Ribe. – Sig ja, hvis jeres barn vil på efterskole. Det er alle pengene værd, mener Annes far. Kom til Efterskolernes Dag søndag den 29. september og hør mere om VG10E.

VG10E - 10. klasse på VGIE Business

Anne Ernø gik i 10. klasse på VGIE på sporet Business – det gjorde hende sikker på, at handelsgymnasiet var det rigtig valg for hende.

 

Anne Ernø fra Toftlund valgte Business på VG10E, og efter en lang sommerferie er hun begyndt på Handelsgymnasiet Ribe. Og faktisk sammen med en del unge, som hun lærte at kende på efterskolen.

– Det er superhyggeligt, at man ikke skal starte helt alene. Sammenlignet med efterskolen er det lidt hårdt på gymnasiet med de lange skoledage, for på VG10E havde vi jo også meget idræt, siger Anne, der havde linjefaget Rytme.

Selv om hun kunne være gået direkte fra folkeskolen til gymnasiet, synes hun ikke, at året i Vojens på nogen måde har været spildt.

– Man får en masse gode oplevelser, man udvikler sig og bliver lidt mere sikker på, hvad man vil. Det bedste var fællesskabet ved også at bo sammen og alle de venner, jeg har fået over hele landet. Vi er gode til at holde kontakten, siger Anne Ernø.

VGIE ændrede i skoleåret 2018/2019 sin 10. klasse, så den nu har fire spor; Global, Business, Science og Craft. Den nye VG10E er bygget op i tæt samarbejde med gymnasier, handelsskoler og tekniske skoler og er blevet en stor succes hos de unge og deres forældre. For nu er der noget for alle elever, uanset hvad de drømmer om i fremtiden.

 

Sig ja, hvis jeres barn vil på efterskole

Da Jan Ernø vinkede farvel til sin datter, Anne, i indkørslen til VGIE for lidt over et år siden, havde han sommerfugle i maven over, hvordan det nu skulle gå med hende.

– Men hun er en rimeligt selvkørende pige, der altid har været god til at finde venner, så det gik heldigvis godt. En kæreste har hun også fundet, fortæller Jan Ernø.

Hans råd til andre forældre er at sige ja, hvis ens barn selv har lyst til et år på efterskole.

– Det har været alle pengene værd, siger Jan Ernø.

 

Gymnastikken styrker fællesskabet 

På VGIE kan eleverne tage både en 9. og 10. klasses afgangseksamen og samtidig spille blandt andet ishockey, fodbold, håndbold eller badminton. Eller dyrke kunstskøjteløb, rytme eller spring. Gymnastikken kommer ingen dog udenom.

– Alle vores elever deltager i gymnastiktræningen. Det styrker fællesskabet på tværs af linjefag og årgange, hvilket er så vigtigt for os, fortæller Tommy Mikkelsen, forstander for Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole.

Tommy Mikkelsen glæder sig til at byde velkommen i Vojens til Efterskolernes Dag søndag den 29. september kl. 13-17. Her står han selv, lærere og elever klar til at fortælle mere om efterskolens linjer og vise, hvordan man bor og har sin hverdag på VGIE.

 

Fakta

Til Efterskolernes Dag søndag den 29. september åbner alle efterskoler i landet dørene i tidsrummet kl. 13-17.

På Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskole kan de unge og deres forældre på dagen blandt andet overvære eleverne træne fodbold, håndbold og spring og rytme. Der bliver også mulighed for at se gymnastikopvisning, få en rundvisning, høre om de forskellige fag og smage på efterskolens gode boller.

Efterskolen har plads til i alt omkring 195 elever i 9. og 10. klasse. Ud over den normale undervisning kan eleverne vælge mellem ni forskellige linjefag inden for deres yndlingssportsgren.

Har man ikke mulighed for at besøge VGIE på Efterskolernes Dag, holder efterskolen rundvisningsaftener den 24. september 2019 og den 1. oktober 2019. Begge dage kl. 17.15-19.30.

Til toppen
?
Bliv elev på VGIE
?
Oplev VGIE