Håndbold

Håndboldlinjen på VGIE er for dig, der ønsker at udvikle dine individuelle kompetencer som håndboldspiller i et tæt samarbejde med andre.

3. jan 2018

Efterskole håndbold med dig i fokus

På Vojens Gymnastik- & Idrætsefterskoles håndboldlinje har vi fokus på at udvikle dine individuelle kompetencer og styrke holdspillet. Hvert år har vi flere håndboldhold for både piger og drenge. Det skaber et godt træningsmiljø, hvor du hele tiden bliver matchet på dit eget niveau, samtidig med at du bliver presset af dem lige over og lige under dig selv.

Dine håndboldtrænere er alle vilde med håndbold. De bringer deres egne erfaringer i spil og tager din træning seriøst. Du bliver udfordret på det tekniske, taktiske og fysiske plan, og du får hele tiden den hjælp og støtte, du skal bruge for at blive en endnu bedre håndboldspiller. Læs mere om træningen her

Når du spiller håndbold på en efterskole som VGIE, har du også mulighed for at få ekstra træninger og træninger i et samarbejde med SønderjyskE. Det betyder, at du selv kan skrue op og ned for mængden af din håndboldtræning samt mængden af styrketræningspas. Læs mere om den fysiske træning her.

Vil du spille ambitiøs håndbold kombineret med vilde oplevelser, et stærkt fællesskab og et helt uforglemmeligt efterskoleår, så er VGIE stedet for dig!

”Jeg er virkelig glad for at jeg valgte håndboldlinjen, for det har bare været nogle utrolig gode timer, hvor vi virkelig har givet den gas.”

 

Valdemar, elev 17/18

En efterskole med håndbold

Når du går på efterskole på VGIE, dyrker du din favoritsport: håndbold – imens får du også en helt unik oplevelse med et år på efterskole. Vi vægter fællesskabet højt og styrker det tætte sammenhold med sjove oplevelser både til træning, kampe og andre arrangementer. Hvert år tager håndboldlinjen for eksempel på linjetur, hvor du får lov til at dyrke din sport i et andet land. Læs mere om håndboldlinjens rejse her. Det vigtigste for os er, at du får et godt år på efterskole, samtidig med at du udvikler dig som håndboldspiller.

Bliv elev

 

Håndboldtræning hver uge

Du har håndboldtræning op til fem gange om ugen, og her er din personlige udvikling i højsædet. Det er nemlig vores mål, at du tager fra VGIE med større håndboldmæssige kompetencer, end da du kom hertil. Vi skaber et træningsmiljø med fokus på den enkelte og klæder dig på til at indgå i et hold og varetage dine opgaver som holdspiller.

På håndboldlinjen foregår den almindelige træning i VGIEs haller – men vi bruger også skolens udendørsarealer og styrketræningsrum. Når vejret er til det bruger vi strandhåndboldbanerne. Læs mere om VGIEs faciliteter her.

 

Fysisk træning

På VGIE har du som håndboldspiller mindst to ugentlige styrketræningspas, hvor der er fokus på at styrke din kropsstamme (core træning) og forebygge typiske skader relateret til håndbold. Gennem struktureret styrketræning i vores veludstyrede fitnesslokale, vil du sammen med en uddannet træner komme igennem forskellige former for styrketræning. Det kan være cirkeltræning, crossfit inspireret træning, TRX, eller klassisk styrketræning tilpasset til dine mål og behov.

 

Efterskole håndbold_VGIE

 

Teknisk og taktisk træning

Til håndboldtræningen bliver du udfordret på det tekniske, taktiske og fysiske plan. Du kommer sammen med dine holdkammerater og trænere til blandt andet at arbejde med:

 • Forsvarsformationer
 • Angrebsåbninger
 • Finter
 • Skudformer
 • Pladsspecifiktræning

 

Holdspil

Håndbold er et holdspil, så du vil blive udfordret på dine taktiske færdigheder og evner til at spille sidemanden god. Vi træner kampsituationer med fokus på vurderingsspil, så både du og dit hold bliver bedre. Samtidig har vi på VGIE dine individuelle færdigheder i centrum.

 

håndbold efterskole jylland_kamp VGIE

 

Samarbejde med SønderjyskE

På VGIE har vi et talentsamarbejde med SønderjyskE Håndbold. Derfor kan vi i samarbejde med SønderjyskE tilbyde ekstra træning til de håndboldelever, som ønsker at lægge nogle ekstra kræfter i at blive dygtigere som håndboldspillere. De ekstra træninger foregår både på VGIE og i Haderslev med spillere og trænere fra SønderjyskE.

 

Din målmandstræning

Er du målmand? Så vil du trives på VGIE. Vi er en efterskole med håndbold, der prioriterer udviklingen af vores målmand, og du kan derfor hele året få specialtræning af en uddannet målmandstræner, som følger din udvikling tæt gennem hele sæsonen.

Til målmandstræningen har vi fokus på:

 • Din individuelle teknik som målmand
 • Din placering i målet
 • Fysik og motorik

 

Når du er målmand, får du – udover træning med dine holdkammerater – et ekstra træningspas om ugen. Det hjælper dig med at udvikle dine færdigheder i målet uanset dit startniveau.

 

Efterskole håndbold på VGIE_målmand

 

Håndboldkampe

Kampe er en vigtig del af at spille håndbold på VGIE. Her får du lov til at teste din træning af mod andre håndboldhold. Du deltager i en masse spændende kampe – og alle kommer cirka til at spille 30 kampe året. For eksempel deltager vi:

 • JHF-turnering
 • DM-turnering
 • Golden Leauge – den interne Efterskoleturnering for sydjyske efterskole

 

Håndbold efterskole i Jylland_håndboldkamp på VGIE

 

Håndboldrejse

Hvert skoleår tager håndboldlinjen på VGIE på én udenlandsrejse. Rejsen går til en håndbolddestination i Europa. Vi har andre år besøgt byer som: Budapest i Ungarn (Veszprem HC) og Paris (PSG). På linjeturen møder du lokal kultur og oplever, hvordan håndbolden er i det pågældende land vi besøger. Alle hold på håndboldlinjen møder lokale modstandere, som så vidt muligt matcher vores niveau. Når du er med VGIE på linjetur, møder du også den professionelle side af håndbolden og får mulighed for at blive trænet og snakke med udenlandsprofessionelle danskere.

Håndbold efterskole i Jylland_VGIE rejse

 

Trænerne

VGIE har tre trænere i håndbold og to specialtrænere, som er alle er superdygtige og brænder for håndbold. De står klar til at udvikle dig som håndboldspiller. Du kan møde håndboldtrænerne her: 

 

Anne S. Mortensen
Lærer

Anne S. Mortensen
Lærer

- Dansk
- Håndbold
- Samfundsfag
 

Henrik Iversen
Lærer

Henrik Iversen
Lærer

- Matematik
- Håndbold
 

Jacob Timmermann
Lærer

Jacob Timmermann
Lærer

- Dansk
- Engelsk
- Håndbold
 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål om livet som elev på håndboldlinjen? Ring til os på

74 54 11 29, skriv en besked eller tilmeld dig en rundvisning på VGIE.

Drengefodbold

Drengefodbold

Drengefodbold

Drengefodbold

Pigefodbold

Pigefodbold

Spring

Spring

Har du lyst til at udfordre og dygtiggøre dine gymnastiske evner?

Rytme

Rytme

Hiphop, ballet og styrke er bare noget af det, du giver dig i kast med.

Badminton

Badminton

Her kan du udvikle dine tekniske og taktiske færdigheder i badminton.

Håndbold

Håndbold

Vil du udvikle dig som håndboldspiller på det tekniske, taktiske, fysiske og mentale plan?

Fodbold

Fodbold

Vi har fokus på et stærkt sammenhold på alle vores hold og på din personlige udvikling som fodboldspiller.

Fodbold-Spring

Fodbold-Spring

Lyst til både fodbold og spring? Her kan du udvikle dig som både fodboldspiller og gymnast.

Skøjte

Skøjte

Har du lyst til at udvikle dine evner som kunstskøjteløber?

Ishockey

Ishockey

Vil du udvikle dine evner som ishockeyspiller?

Hobbyfag: Esport

Hobbyfag: Esport

Dyrk din passion for gaming. Esport er et hobbyfag på VGIE, der foregår sideløbende med linjefaget.

Karting

Karting

Vil du udvikle dig i karting, eller prøve kræfter med gokart?

Fællesgymnastik

Fællesgymnastik

Vi er fælles om gymnastikken – alle på tværs af linjefag har gymnastik på VGIE.
Til toppen
?
Bliv elev på VGIE
?
Oplev VGIE